Breder dan je eigen vakgebied

Een interview met Niels van Daalen

Responsive image


Niels van Daalen is 26 jaar en zo’n 1,5 jaar werkzaam bij de gemeente Nijmegen. Vanuit een werkervaringsplek bij de afdeling P&O heeft hij verschillende kansen aan kunnen grijpen.

Binnenkomen bij de gemeente Nijmegen

“Ik heb Bestuurskunde gestudeerd, relevante stages gelopen en een goede scriptie geschreven. Toch lukte het na mijn afstuderen door de slechte arbeidsmarkt niet om aan een baan te komen. Na een maand of 4 ben ik daarom naar de gemeente gegaan voor een uitkering. Ik kwam bij het Jongerenloket terecht en er bleek een werkervaringsplek van 9 maanden te zijn bij de afdeling P&O van de gemeente Nijmegen zelf. Dit paste goed bij mijn doel om werkervaring op te doen en een netwerk op te bouwen. Dat het bij deze gemeente was vond ik extra leuk, omdat ik hier woon en het wel echt mijn stad is.”

Verschillende functies

“Ik begon met ondersteuning bij het gastheerschap voor de ODRN. Op een gegeven moment kon ik er iets bij doen voor Maatschappelijke Ontwikkeling, over cultureel beleid. Toen de 9 maanden af begonnen te lopen, vroeg de coördinator van de Vereniging P&O Netwerk me om hem bij een project te ondersteunen. Sindsdien werk ik via een payrollconstructie voor de Vereniging.

Na het eerste project van een half jaar heb ik onlangs een verlenging gekregen om heel 2015 voor 28 uur per week aan twee verschillende projecten te werken. Hier ben ik natuurlijk heel blij mee.”

Ervaringen en kansen

“Het bevalt me hier goed, ik heb het naar mijn zin. Ik heb leuke collega’s, afwisselend werk en veel vrijheid. En ik ben bezig met dingen die ertoe doen voor mensen, daar ligt ook wel één van mijn drijfveren. Wat ik minder vind, is dat voor mijn gevoel veel dingen hier op de automatische piloot gaan. Het zou goed zijn als er wat meer zou worden geëxperimenteerd en afgeweken van ongeschreven regels. Enerzijds doet de organisatie mooie dingen voor jongeren door middel van werkervaringsplekken en stages. Maar het valt me wel op dat het per afdeling en leidinggevende kan verschillen wat hierin het beleid is. Ook moet je volgens mij oppassen dat er geen al te grote tweedeling ontstaat tussen de kansen die er zijn voor vaste krachten en voor de flexibele schil, waar jongeren vaak onder vallen.”

De toekomst

“Ik hoop dat ik in ieder geval werk houd, dat is het belangrijkste. Na 2015 zou ik graag nog even hier blijven. Maar de verdere toekomst zie ik niet persé bij de gemeente Nijmegen, ik kan me voorstellen dat ik op een gegeven moment wel weer wat anders wil. Ik zie mezelf als een generalist en heb behoefte aan veel afwisseling. Ik wil leuk werk doen waar ik voldoening uit haal en waarmee ik mijn steentje bijdraag, wáár dat is maakt me minder uit.”