In 2014 is een toename van nieuwe medewerkers zichtbaar, waarvan bijna de helft onder de 30 jaar is. Het lijkt er op dat het vertrekarrangement één van zijn doelen waargemaakt heeft en de instroom van jongeren heeft bevorderd. Daar is de organisatie blij mee, want het is belangrijk om een aantrekkelijke werkgever te zijn voor jongeren. We geven het woord aan twee jongeren: Sophie Groenen over AMBT en Niels van Daalen over zijn ervaring binnen de gemeente Nijmegen.

Vol ambitie

Een interview met Sophie Groenen

Responsive image


Sophie Groenen is 28 jaar en werkt op de afdeling Financiën. In februari 2009 is zij bij de gemeente Nijmegen begonnen als stagiair en per augustus 2009 officieel in dienst als functioneel applicatiebeheerder. Daarnaast is ze sinds een jaar bestuurslid van het jongerennetwerk AMBiTieus Nijmegen (AMBT).

AMBT brengt jongeren met elkaar in contact

“AMBT is opgericht omdat er weinig jongeren zijn binnen de gemeente. Het idee was om deze jongeren meer met elkaar in contact te brengen. Handig als je een keer een andere baan zou willen. Je weet wat andere afdelingen doen en je kunt met jonge collega’s netwerken en leuke dingen doen. Binnen de gemeente zijn best veel oudere ambtenaren die vrienden van elkaar zijn. Als je als jonkie binnenkomt, is het ook leuk om contact te hebben met andere jonge mensen. Het is hierdoor ook leuker om naar je werk te gaan.”

Het bestuur en de activiteiten van AMBT

Het bestuur van AMBT bestaat uit 10 personen. “We hebben een groot bestuur, zodat we makkelijk taken kunnen verdelen want we hebben natuurlijk ook ons eigen werk. Iedereen heeft wel iets waar hij goed in is. Ik maak bijvoorbeeld de begroting voor 2015, anderen zijn goed in vormgeving of communicatie. Iedereen organiseert ieder jaar een activiteit.

In 2014 heb ik een bedrijfsbezoek aan Smit Transformatoren georganiseerd. Andere activiteiten waren: een pubquiz, een bezoek aan iLent, een workshop mondharmonica, een bijeenkomst met het FNV en een netwerkborrel. Meestal sluiten we af met een borrel, want dan kun je echt met elkaar praten.”

AMBT zit ook regelmatig aan tafel met gemeentesecretaris Berend van der Ploeg. Daarin bespreken ze het jaarplan van AMBT. Vooral drukken ze hem op het hart wat het belang van jongeren binnen de organisatie is. “Jongeren hebben verse ideeën, komen van school af en de theorie die op school geleerd wordt is nieuw. Jongeren zijn ook handiger met techniek. Ik merk zelf al dat ik collega’s kan helpen met bijvoorbeeld een computerprogramma. Jongeren kunnen deze kennis verspreiden onder hun oudere collega’s. Misschien zijn jongeren soms nog wat naïef, maar dat is ook goed omdat je alles met een frisse blik kunt bekijken.”

De kracht van AMBT

“De kracht van AMBT is het fanatieke en enthousiaste bestuur. We organiseren uitjes en bijeenkomsten die aanspreken. Ik ben overtuigd van het belang van AMBT en we hopen dat jongeren zich welkom voelen bij AMBT. Ik zou het leuk vinden, en dit is eigenlijk een uitnodiging voor jongeren, als iedereen minstens één keer per jaar meegaat met een uitje van AMBT. Het is namelijk echt leuk om andere jongeren te leren kennen.”